Initiatiefnemers

De familie Stegink is eigenaar en initiatiefnemer van het Piggy's Palace concept. De familie bestaat uit Erik, Paula , Bart, Tim, Appie en Hennie Stegink. Appie en Hennie Stegink (ouders van Erik) zijn al in de jaren '60 begonnen met het varkenshouderijbedrijf.  

 

De familie Stegink nodigt u uit om mee te denken.

 

Eind jaren '80 is het bedrijf overgegaan in een maatschap en heeft het zich ontwikkeld als een ambitieuze innovatieve varkenshouderij met zeugen en vleesvarkens.

 

In 2011 is een nieuw bedrijf, genaamd Piggy's Palace, opgericht. Dit is gedaan om het concept van

Piggy's Palace met haar PiPaPorc vlees samen met diverse stakeholders op de markt te brengen. 

 

Het bedrijfsteam van de familie Stegink wordt versterkt door enkele AB Oost medewerkers, nl. Marco Temmink, Marten Hulsdouw en Emiel Enneman. Ook lopen er regelmatige stagiaires mee op dit innovatieve bedrijf, welke een zeugenbedrijf heeft aan de Bettinkdijk 7 in Bathmen en 4 locaties met vleesvarkens in Duitsland.

 

Het bedrijf van de familie Stegink bestaat al meerdere generaties en dit biedt een goede balans tussen vertrouwd en ambitieus. Varkensvlees produceren zit de familie "in het bloed".

 

Aan de gevel van de stal in Bathmen hangt een groot bord met daarop de bedrijfsnaam en de tekst 'Proud to be a farmer'. De familie Stegink is overduidelijk trots op het feit dat zij varkenshouders zijn. "Maatschappelijke acceptatie is een must voor het voortbestaan van de sector", zo is de mening van de Sallanders.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid heeft Stegink hoog in het vaandel. .

 

Werkplezier en creatief bezig zijn is voor Piggy's Palace zeker belangrijk. Enthousiast vertelt Erik over het experiment waarbij hij biggen in de kraamstal vrij laat rondlopen. Dat doet hij door 7 dagen na werpen de schotjes achter de kraamhokken weg te halen. "Het is echt een fantastisch gezicht om die biggen rond te zien rennen". De focus op duurzaamheid op Stegink's bedrijf komt vooral tot uitdrukking in de nieuwe zeugenstal die hij twee jaar geleden bouwde. Het bedrijf is energiezuinig vanwege het gebruik van zonnecollectoren en een houtkachel. De gespeende biggen hebben meer ruimte en extra afleidingsmateriaal om aan de maatlat duurzame veehouderij te voldoen. Buiten de stal heeft Stegink veel aandacht voor landschappelijke inpassing. Samen met een landschapsarchitect is gekeken hoe het bedrijf het best in het landschap geplaatst kon worden.

 

 In 2011 vormde "Het nieuwe veehouden" leertraject het startpunt voor de ambitieuze plannen van Stegink. Samen met vijf andere varkenshouders werd er gedurende vijf dagen nagedacht over het zetten van serieuze stappen op het gebied van duurzaamheid. Stegink heeft dit als een waardevol iets ervaren. "Je verplicht je tijdens zo'n cursus om na te denken over hoe duurzaamheid gepaard kan gaan met rendement. Zonder ons te laten hinderen door al te veel beperkingen heeft dit tot realistische plannen geleid."

 

De familie Stegink heeft het volste vertrouwen in de nieuwste innovatie die als naam "Piggy's Palace met haar PiPaPorc-vlees" heeft gekregen. Enige terughoudendheid is een Sallander eigen, maar de familie Stegink is de uitdaging aangegaan om het beste Varkensvlees van Nederland te gaan produceren. Het is een nieuw concept welke ander collega's in Nederland kunnen gaan volgen.

Copyright © 2011 - PiggyPalace, Alle rechten voorbehouden.
ontwerp & realisatie: DRIVe back-end

OSense O-Sense
OSense O-Sense
OSense O-Sense
OSense O-Sense
OSense O-Sense
OSense O-Sense