Modeshow 30 juni 2012

modeshow-opendagModeshow tussen de varkens tijdens open dag Piggy’s Palace  groot succes

Ongeveer duizend belangstellenden bezochten op zaterdagmiddag 30 juni de open dag op Piggy’s Palace in Loo-Bathmen.

Op dit bijzondere varkensbedrijf van familie Stegink lopen varkens vrij in de wei en kunnen zij baden in modderpoelen en zich verschuilen in de zwien’nbarg. Ook krijgen zij verschillende soorten voer. En dat proef je in het PiPaPorcvlees! Op de open dag proefden bezoekers het PiPaPorc vlees. De smaak vonden zij verrassend lekker. Enthousiast werd meegedaan aan de biggenrace waarbij de winnaars Dirk Gelderbloem en Alfons van den Belt een vleespakket ontvingen. Het toppunt van de dag was de modeshow van The Fashion Farm. De mannequins liepen wat onwennig tussen de biggen. Een groot applaus werd dankbaar ontvangen!

De trotse varkenshouders Erik en Paula Stegink wilden graag dat iedereen kennis maakt met hun initiatief om varkens buiten te houden én vlees te leveren dat uitmuntend van smaak is. In hun Piggy’s Palace lopen sinds half april de varkens buiten. Tijdens de open dag op 30 juni verzorgde The  Fashion Farm een modeshow op een catwalk tussen de varkens. Een unieke ervaring voor zowel de bezoekers als voor de modellen. Voor en na de modeshow waagden de bezoekers een gokje bij de biggenrace. Paula BOCM Pauls en Bennie Bela bleken de snelste biggen. De gelukkige winnaaars Dirk Gelderbloem en Alfons van den Belt ontvingen uit handen van de familie Stegink een PiPaPorc vleespakket. De opbrengst van de loten gaat naar het goede doel: het KiKa fonds.

Welzijn

In Piggy’s Palace staat het welzijn van het varken voorop. De varkens worden buiten gehouden op professionele wijze en er wordt geen antibioticum gebruikt. Piggy’s Palace sluit niet alleen aan bij de behoeften van het varken, maar past ook in het Bathmense landschap. Onderdeel van dit landschap zijn de “Zwien’nbarg”, waar de varkens comfortabel en beschut kunnen liggen, diverse gewassenveldjes (“de Smaakakkers”) waar ze kunnen eten, grasland en een modderpoel. Dit hele systeem is uniek en nieuw in Nederland. Tijdens de open dag vertelde varkenshouder Erik Stegink over zijn bedrijf. Met behulp van camera’s namen belangstellenden een kijkje in de kraamstal. Ze hebben zelfs nieuwe bonte Piggy’s Palace biggen geboren zien worden. Een belevenis om nooit te vergeten.

PiPaPorcvlees

De Piggy’s Palace biggen krijgen verschillende soorten voer, waardoor het vlees ook anders zal smaken. Het PiPaPorcvlees is beschikbaar in de smaakvariatie mosterd, kruiden en eikeltjes. Harry ten Have liet de bezoekers het vlees goed smaken. De barbecue maakte overuren. Ook genoten ze van de heerlijke hapjes van Restaurant Graaf Otto uit Loo-Bathmen. Kortom een dag vol vermaak en lekkernijen. Mocht u zelf ook nog een het PiPaPorc vlees willen proberen? Bestel dan het PiPaPorcmenu van restaurant Graaf Otto, Bettinkdijk 2 in Loo-Bathmen. Reserveren kan via www.graafotto.nl. Heeft u de open dag gemist of wilt u nog nagenieten, op www.piggypalace vindt u foto’s en informatie.

Het Nieuwe Veehouden

Piggy’s Palace is een initiatief van familie Stegink. Zij hebben een gesloten varkensbedrijf  en hebben meegedaan met het traject “Het Nieuwe Veehouden”, om te komen tot andere ideeën voor het duurzaam houden van varkens. Stegink wilde kritisch kijken naar de wijze van varkenshouden, om te komen tot een systeem dat meerwaarde biedt voor hem als ondernemer, het dier, landschap en milieu én burger en consument. In “Het Nieuwe Veehouden” werden varkenshouders meegenomen in een ontwerpproces met adviseurs en specialisten. Piggy’s Palace is voor varkenshouder Stegink het resultaat van dit traject.

Copyright © 2011 - PiggyPalace, Alle rechten voorbehouden.
ontwerp & realisatie: DRIVe back-end

OSense O-Sense
OSense O-Sense
OSense O-Sense
OSense O-Sense
OSense O-Sense
OSense O-Sense